Couscous salade
Ingrediënten
voor 2 personen
100 gram couscous
200 ml kokend water
½ bouillonblokje
veldsla
tomaat in blokjes
komkommer in blokjes
zongedroogde tomaatjes
zwarte olijven
feta kaas
noten naar keuze
vers citroensap
olijfolie
Bereidingswijze
Doe de couscous in een bakje. los het bouillonblokje op in het kokende water. Giet het water over de couscous en dek de couscous af met folie. Wanneer de couscous al het vocht heeft opgenomen, roer je de korrels los met een vork. Laat de couscous afkoelen en zet zo spoedig mogelijk in de koelkast.
Wanneer de couscous voldoende is afgekoeld, kun je de salade verder gaan afmaken. Proef de couscous en breng evt. op smaak met wat citroensap.
Voeg naar smaak de veldsla, zongedroogde tomaten, tomaat, komkommer, olijven en fetakaas toe aan de couscous. Meng alles goed door elkaar en giet er eventueel nog een klein scheutje olijfolie overheen.
Verdeel de salade over de borden. Besprenkel met olijfolie. Rooster de noten in een droge koekenpan. Hak de noten wat fijner en strooi ze over de salade.
Eet smakelijk!
Tip: couscous kan met van alles gecombineerd worden. Zowel met groente, fruit, kip en vlees. Probeer diverse combinaties uit en kies wat jij lekker vindt.