Gnocchi met tricolore saus
Ingrediënten
voor 2 personen
1 teen knoflook fijngehakt
1 ui gesnipperd
100 gram chorizo in blokjes
1 bakje champignons in plakjes
250 gram gewassen spinazie
1 blik tomatenblokjes
¼ theelepel chilipoeder
peper en zout naar smaak
verse basilicum blaadjes
olie om te bakken
250 gram gnocchi (kant-en-klaar)
Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Doe een scheutje olie in de pan en bak hierin de knoflook, ui en chorizo voor een paar minuten. Voeg de champignons toe en laat voor een paar minuten meebakken. Voeg de tomatenblokjes, chilipoeder, peper en zout toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de gnocchi in porties in een ruime pan met water. Wanneer de gnocchi naar boven komt drijven, is zij goed. Haal met een schuimspaan uit de pan, doe meteen op het bord. Dek de gnocchi af met aluminiumfolie.
Roer de spinazie beetje voor beetje door de saus. Voeg als laatste nog wat basilicum toe. Verdeel de saus over de gnocchi en rasp er wat Parmezaanse kaas over.
Eet smakelijk!