Artikel archief

Omelet met spinazie en feta

Ingrediëntenvoor 1 persoon3 eieren2 eetlepels rijstmeel1 rode peper in ringetjes1 sjalotje gesnipperd100 gram verse spinazie2 eetlepels fetakaas verkruimeldpeper en zoutolie om te bakkenOverige benodigdhedenkoekenpan met antiaanbaklaagpassende dekselBereidingswijzeDoe de eieren in een kom en kluts...
Lees meer

Thaise linzensoep

Dit gerecht heb ik gemaakt volgens een recept uit het kookboek Plenty More van Ottolenghi. De hoeveelheden heb ik hier en daar wat aangepast.Ingrediëntenvoor 2 personen125 gram rode linzen400 ml water1 sjalot fijn gesneden1 volle theelepel rode currypasta1 serehstengel gekneusd2 limoenblaadjes...
Lees meer

Linzencurry met bloemkool en spinazie

Ingrediëntenvoor 2 personen80-100 gram rode linzen200 gram bloemkoolroosjes (evt. diepvries)300 gram, verse spinazie1 blikje tomatenblokjes150-200 ml kokosmelk2 theelepels garam masala½ theelepel venkelzaad1 theelepel kurkuma1 theelepel gemalen komijn (djinten)1 theelepel gemalen...
Lees meer

Quesadilla, tortilla met kaas en groenten

Voor dit recept kun je eigenlijk alle restjes gebruiken die je wilt opmaken. Wat in ieder geval niet mag ontbreken is kaas! Snijd de groenten zo fijn/ dun mogelijk. Hieronder de ingrediënten die ik heb gebruiktvoor de quesadilla die op de foto staat.Ingrediëntenvoor 1 persoon2...
Lees meer

Falafel

Ingrediëntenvoor 10-12 balletjes125 gram kikkererwtenmeel1 kleine ui (ongeveer 60 gram)1klein teentje knoflook1 tl korianderpoeder (ketoembar)½ tl gemalen komijn (djinten)½ tl chilipoeder½ tl bakpoederbeetje zout uit de molen60 ml waterextrascheutje olieolie om te bakkenOverige...
Lees meer

Pastinaakstamppot met rucola

Ingrediëntenvoor2-3 personen500 gram zoete aardappel400 gram pastinaak1 grote ui75 gram rucolahandje ongezouten noten naar keuze 1 appelpeper en zoutmosterdolie om te bakkenboter om te bakkenOverige benodigdhedenpureestamperBereidingswijzeSchil de zoete aardappelen en pastinaken en snijd ze...
Lees meer

Grog

Ingrediëntenvoor 2 bekers300 ml hete (Engelse) theesap van 2 sinaasappelssap van 1 citroen2 eetlepels bruine basterdsuiker2 kruidnagels¼ theelepel kaneelscheutje rum (optioneel)BereidingswijzeDoe alle ingrediënten, behalve de rum, in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Laat een minuut...
Lees meer

Grog

Buiten vriest het en bovendien heerst de griep.Tijd voor een hartverwarmend drankje. Klink op deze link om het recept te bekijken.
Lees meer

Pasta pesto met broccoli en garnalen

Ingrediëntenvoor 2 personen200 gram spaghetti (of andere pasta)200 gram rauwe garnalen (diepvries)1 teen knoflook1 rode peper1 stronk broccoliolie om te bakken150 ml kookroomvoor de pesto75 gram rucola2 eetlepel blanke amandelen(of hazelnoten of walnoten)2-3 eetlepels Parmezaanse kaassnuf grof...
Lees meer

Snelle chocolademousse

Eén van mijn favoriete gerechten is chocolademousse. Niet echt een gezond gerecht, maar dat moet af en toe kunnen. Klik snel hier om het recept te bekijken. De mousse is binnen  minuten klaar. Je moet nog wel een beetje geduld hebben......... de mousse moet nog even opstijven in de...
Lees meer

Contacteer ons