Linzencurry met bloemkool en spinazie
Ingrediënten
voor 2 personen
80-100 gram rode linzen
200 gram bloemkoolroosjes (evt. diepvries)
300 gram, verse spinazie
1 blikje tomatenblokjes
150-200 ml kokosmelk
2 theelepels garam masala
½ theelepel venkelzaad
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
½ theelepel grof zeezout
1 ui fijngesneden
1 teen knoflook fijngehakt
1 rode peper fijngehakt
2 cm gember fijn geraspt
scheutje citroensap
olie om te bakken
Bereidingswijze
Kook de linzen volgens de verpakking, ze mogen net niet gaar zijn. Giet af en zet weg. Kook ondertussen ook de bloemkoolroosjes beetgaar.
Doe een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook, peper en gember voor ongeveer 3 minuten op een matig vuur. Draai het vuur wat lager en voeg de garam masala, djinten, venkelzaad, kurkuma en
ketoembar toe. Laat nog een minuutje meebakken, pas op voor aanbranden. Voeg de tomatenblokjes toe met het zou en roer goed door. Voeg de linzen en bloemkool toe en laat nog 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg eventueel een heel klein scheutje water toe. Breng de curry op smaak met de kokosmelk, voeg beetje voor beetje toe en proef tussendoor. Voeg naar smaak nog wat citroensap en zout toe.
Roer als laatste de spinazie door de curry, deze zal door de warmte vanzelf slinken.
Meteen serveren.
Eet smakelijk!