Omelet met spinazie en feta
Ingrediënten
voor 1 persoon
3 eieren
2 eetlepels rijstmeel
1 rode peper in ringetjes
1 sjalotje gesnipperd
100 gram verse spinazie
2 eetlepels fetakaas verkruimeld
peper en zout
olie om te bakken
Overige benodigdheden
koekenpan met antiaanbaklaag
passende deksel
Bereidingswijze
Doe de eieren in een kom en kluts het rijstmeel er goed doorheen. Het rijstmeel bindt het omelet
een beetje, zodat het niet zo snel uit elkaar valt. De smaak van rijstmeel is neutraal.
Voeg een heel klein beetje (theelepel) olie toe. Doe de verkruimelde feta bij het ei en meng alles goed door elkaar.
Doe een klein beetje olie in de pan en fruit hierin het sjalotje met de peper. Wanneer de ui begint te kleuren kun je de spinazie toevoegen. Blijf omscheppen tot de spinazie is geslonken. Dit duurt ongeveer een minuut.
Giet het eimengsel in de pan over de spinazie heen. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Let goed op, dat de onderkant niet aanbrandt.
Wanneer de bovenkant bijna gaar is kun je de omelet, met behulp van de deksel of een bord omdraaien. Bak nog voor ongeveer een minuut zonder deksel. Strooi, naar smaak, wat zout en peper over je omelet.
Meteen serveren!
Eet smakelijk!
Tip: ik maak dit recept ook regelmatig een dag van te voren en neem het de dag erop mee naar mijn werk. De omelet is in de magnetron in een minuut weer warm.