Thaise linzensoep
Dit gerecht heb ik gemaakt volgens een recept uit het kookboek Plenty More van Ottolenghi. De hoeveelheden heb ik hier en daar wat aangepast.
Ingrediënten
voor 2 personen
125 gram rode linzen
400 ml water
1 sjalot fijn gesneden
1 volle theelepel rode currypasta
1 serehstengel gekneusd
2 limoenblaadjes (diepvries)
125 ml kokosmelk
1 eetlepel sojasaus
½ eetlepel limoensap
zout naar smaak
wat fijngehakte koriander
eetlepel olie om te bakken
chiliolie (optioneel)
Overige benodigdheden
staafmixer
Bereidingswijze
Spoel de linzen af.
Doe een eetlepel olie in de pan en fruit het sjalotje. Voeg de currypasta toe en laat voor een minuut meebakken. Voeg de linzen, het water, de serehstengel en de limoenblaadjes toe. Laat de linzen in ongeveer 20 minuten, op een laag vuur, gaar koken. Regelmatig even doorroeren.
Verwijder de sereh en de limoenblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Voeg kokosmelk, sojasaus, limoensap en zout naar smaak toe. Zet de pan terug op het vuur en breng nog even aan de kook. Verdeel de soep over 2 borden of kommen. Garneer met wat koriander en een beetje chiliolie.
Eet smakelijk!
Tip: heb je geen limoenblaadjes, voeg dan een stukje schil van een limoen toe.
Houd je niet van koreander, voeg dan wat peterselie toe.