Risolles, gevulde hartige pannenkoeken
Ingrediënten
(voor ongeveer 12 stuks)
Pannenkoekjes:
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
ongeveer 450 ml melk
snufje zout
theelepel olie
Vulling:
400 gram. gehakt
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 bouillonblokje, verkruimeld
peper naar smaak
1 theelepel geraspte nootmuskaat
1 kleine prei in halve ringen (zo fijn mogelijk)
Geraspte wortel (ongeveer 5 kleine worteltjes)
2-3 eetlepels doperwten (uit blik)
paar takjes selderij, fijn gehakt
300 ml melk
1 a 2 eetl. bloem
ca. 2 eetl. boter
Overige
ingrediënten
1 losgeklopt ei
paneermeel
olie om in te bakken
Bereidingswijze
Maak een beslag van het zelfrijzend bakmeel, 1 ei, de melk, zout en olie. Bak nu van het beslag flinterdunne pannenkoekjes in een koekenpan.
De pannenkoekjes worden maar aan één kant gebakken en mogen niet te donker worden. Ze hoeven alleen maar gaar te bakken.
Voor de vulling bak je in een beetje olie de ui met de knoflook. Voeg het gehakt met het bouillonblokje en de peper toe en bak het gehakt goed gaar. Voeg de melk toe en bind al roerend met de bloem. Voeg nu de overige ingrediënten van de vulling toe en schep goed door. Laat de vulling iets afkoelen.
We gaan de pannenkoeken nu vullen. Leg op de gebakken kant van pannenkoek ongeveer een
volle eetlepel vulling. Vouw de pannenkoek tot een rechthoekig pakketje met de opening naar beneden. Ga zo door tot alle pannenkoeken gevuld zijn.
Zet een pan met olie op en laat de olie opwarmen tot 1800.
Haal de risolles door het losgeklopte ei en daarna door de paneermeel. Bak de risolles aan weerszijde bruin en krokant. Bak niet teveel risolles tegelijk, want anders koelt de olie teveel af en worden de risolles
vet in plaats van knapperig.
Lekker met chilisaus.
Tip: Je kunt de risolles prima invriezen. Opwarmen gaat het beste in de oven.
Eet smakelijk!