Coquilles met spinazie
(mantelschelp of St. Jacobsschelp)
Ingrediënten
voor 4 personen
8 coquilles ontdooid of verse
100 gram wilde spinazie
4 plakjes ontbijtspek of pancetta
2-3 eetlepels roomboter
beetje bloem
peper en zout
Bereidingswijze
Bak het ontbijtspek in een koekenpan of in de over mooi krokant. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Dep de coquilles droog met keukenpapier en strooi er wat peper en zout over (het liefst uit de molen). Haal de coquilles lichtjes door de bloem.
Smelt de roomboter in een koekenpan. Leg de coquilles in de boter en laat voor 1 ½ aan één zijde mooi goudbruin bakken. Draai de coquilles om en laat nog 1 ½ minuut aan de andere kant bakken. Neem een eetlepel om wat van de gesmolten boter over de coquilles te gieten tijdens het bakken. Zo worden ze mooi gaar. Ze mogen van binnen niet te gaar worden.
Zet de wilde spinazie lichtjes aan in een pan, zodat hij iets slinkt.
Nu kun je de borden gaan opmaken. Leg op ieder bord een klein beetje spinazie en daarop 2 coquilles. Breek het ontbijtspek in stukjes en strooi het over de spinazie en coquilles.
Giet als laatste een beetje van de gesmolten boter over de coquilles.
Meteen serveren en genieten maar.
Eet smakelijk!
Caatje