Pittige kippenlevers met ketjapsaus
Ingrediënten
voor 2 personen
250 gram kippenlevers
20 gram palmsuiker of bruine basterdsuiker
50 ml water
1 stengel sereh fijngehakt (citroengras)
( of 1 tl. gemalen sereh)
5 eetlepels ketjap manis of medja
zout naar smaak
(optioneelklein zakje petehbonen ,diepvries toko)
olie om inte bakken
voor de bamboe
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
4 rode pepers fijngehakt (of minder als dit te pittig is)
Bereidingswijze
Zorg dat de levertjes schoon zijn en drooggedept. Snijd ze
eventueel doormidden. Fruit de bamboe in een scheutje olie samen met de sereh.
Voeg de levertjes, ketjap, suiker en water toe en laat de levertjes goed garen.
Dit duurt een paar minuutjes. Wanneer je twijfelt of de levers gaar zijn, haal er dan één uit de pan en snijd die doormidden. Wanneer je er van houdt, kun je op het laatste moment de petehbonen toevoegen en even laten doorwarmen. Lekker met rijst.
Eet smakelijk!