Rundvlees Masala en Kerrie
Ingrediënten
voor 4 personen
700 gram runderlappen/ sukadelappen
1 ui gesnipperd
1 rode peper fijngehakt
2 teentjes knoflook fijn gehakt
1 eetlepel Garam masala
1 eetlepel kerrie poeder
1 klein blikje tomatenpuree
zout naar smaak
olie om in te bakken
beetje water
om in te stoven
overige benodigdheden
1 pan om in te stoven
1 vlamverdeler(plaatje)
Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes. Doe een scheutje olie in de pan en bak het vlees rondom aan. Voeg de ui, knoflook en peper toe en laten even meebakken. Voeg vervolgens de tomatenpuree, Garam masala en kerriepoeder toe en bak nog een minuutje mee. Voeg een beetje zout en wat water toe. Zet de pan op
een vlamverdeler op een heel laag vuur. Wanneer je af en toe een belletje ziet oppoffen, dan is het vuur laag genoeg. Doe het deksel op de pan en laat gedurende 3 tot 4 uur stoven. Hoe lager het vuur, hoe zachter het vlees wordt.
Heerlijk met aardappelen, kousenband, gekookt eitje en Rotipannenkoeken.
De pannenkoeken kun je zelf maken, maar ik vind dat vrij bewerkelijk. Zelf koop ik ze altijd bij de toko. Zorg ervoor dat je wel de echte koopt. In de supermarkt worden onder de noemer Rotipannenkoeken vaak wraps of tortilla's verkocht.
Eet smakelijk!