Kalfsmedaillons met saliesaus

Ingrediënten

(voor 2 personen)

4 kalfsmedaillons

roomboter

2 teentjes knoflook, fijn gehakt

10 blaadjes verse salie

50 ml witte wijn

150 ml kookroom

peper en zout

Bereidingswijze

Bestrooi de kalfsmedaillons met peper en zout. Doe wat roomboter in de pan en bak de
medaillons in ongeveer 5 minuten gaar. Regelmatig keren. Haal de medaillons uit de pan en dek af met aluminiumfolie.

Doe de knoflook en de salieblaadjes bij de boter, roer regelmatig om ,voor ongeveer een minuutje.
Voeg de witte wijn toe en laat even doorkoken. De alcohol kan dan verdampen.
Voeg de kookroom toe en laat een minuutje indikken. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Doe de kalfsmedaillons nog een minuutje in de saus om door te warmen. Meteen serveren.

Eet smakelijk!


Contacteer ons