Artikel archief

Risotto met citroen en paddenstoelen

Ingrediëntenvoor 2 personen150 gram risottorijst250 gram paddenstoelen800 ml hete groentebouillon1 ui gesnipperd50 ml witte wijnrasp van 1 citroensap van ½ citroen1 eetlepel mascarpone(of crème fraîche)1 theelepel gedroogde peterseliepeper en zoutolie om te bakkenParmezaanse...
Lees meer

Kroketten

Van het weekend in een restaurant overheerlijke vegetarische kroketten gegeten. Vandaag zelf voor het eerst kroketten met noten gemaakt. Klik snel op deze link voor het recept. Heerlijk bij de borrel, of als voorgerecht.
Lees meer

Notencroquetten , vegetarisch

Ingrediëntenvoor 8 kroketten1 gesnipperd rood uitje1 knoflookteen fijngehakt50 gram boter50 gram bloem300 ml hete groentebouillon1-2 theelepels fijngehakte peterselie½ theelepel paprikapoeder100 gram ongezouten noten fijngehakt(walnoten, hazelnoten, etc.)om te panerenbloem2 eieren...
Lees meer

Baklava

Ingrediëntenvoor 24-32 porties20 vellen filodeeg150 gram gesmolten boter250 gram walnoten50 gram suiker2 theelepels kaneel(evt. pistachenootjes om te garneren)voor de siroop200 gram suiker50-100 gram honing150 ml water1 theelepel kaneel3 repen schil van citroensap van halve citroen(optioneel 2...
Lees meer

Verse tonijn met noodles en groenten (salade)

Ingrediëntenvoor de dressingsap van 1 limoen1 eetlepel (palm)suiker 1/2 eetlepel sesamolie2 eetlepels sojasaus1 eetlepel sake (optioneel)½ cm gember geraspt½ rode peper in ringenvoor de salade80 gram glas-noodles200 gram sperziebonen¼ komkommer in slierten50 gram wortel/ peen in sliertjes50 gram...
Lees meer

Zoete aardappel rösti met cottage cheese

Ingrediëntenvoor 2 personen2 zoete aardappels grof geraspt1-2  eieren1 rode peper fijngehakt1 rode ui/ sjalot gesnipperdpeper en zout naar smaakbakje cottage cheeseolie om te bakkenBereidingswijzeRoer de zoete aardappel, het ei, de peper, ui, zout en peper in een kom goed door elkaar. Doe...
Lees meer

Karbonades met Vijgen en Balsamico

Ingrediëntenvoor 2 personen2 (rib) karbonadeszout uit de molenpeper uit de molen1 theelepel venkelzaadolie om te bakken2-3 vijgen in kwarten2 eetlepels bruine basterdsuiker2 eetlepels grand manier (optioneel)balsamico siroopOverige benodigdhedenovenschaalgrillpanBereidingswijzeDoe de vijgen in een...
Lees meer

Koken met seizoensprodukten

Vandaag weer een recept met zo'n typisch seizoensprodukt: Stoofpeertjes. Ze zijn heel gemakkelijk klaar te maken. Klik snel op deze link voor het recept.
Lees meer

Stoofpeertjes

Ingrediënten(voor 4 personen)8 stoofperen (Gieser Wildeman)1 fles rode vruchtenwijn1 steranijs3 kruidnagels1 kaneelstokjeOverige benodigdhedenbakpapierBereidingswijzeSchil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten.( Wil je liever partjes, snijd de geschilde peren dan in kwarten en verwijder het...
Lees meer

Spruitjes stamppot met zoete aardappel

Ingrediëntenvoor 2 personen400 gram spruitjes gehalveerd400 gram zoete aardappel in blokjes1 teen knoflook in plakjesscheutje melk6 zongedroogde tomaten in reepjes75 gram feta/ geitenkaashandje pecannoten1 theelepel paprika poedermestpuntje chilipoederpeper en zout uit de molen2 rode uien in halve...
Lees meer

Contacteer ons