Ingrediëntenvoor 2 personen150 gram risottorijst250 gram
paddenstoelen800 ml hete groentebouillon1 ui gesnipperd50 ml witte wijnrasp van 1 citroensap van ½ citroen1 eetlepel mascarpone(of crème fraîche)1 theelepel gedroogde peterseliepeper en zoutolie om te bakkenParmezaanse...
20-10-2015 18:30
Lees meer
Van het weekend in een restaurant overheerlijke vegetarische kroketten gegeten. Vandaag zelf voor het eerst kroketten met noten gemaakt. Klik snel op deze link voor het recept. Heerlijk bij de borrel, of als voorgerecht.
19-10-2015 16:32
Lees meer
Ingrediëntenvoor 8 kroketten1 gesnipperd rood uitje1 knoflookteen fijngehakt50 gram boter50 gram bloem300 ml hete groentebouillon1-2 theelepels fijngehakte peterselie½ theelepel paprikapoeder100 gram ongezouten noten fijngehakt(walnoten, hazelnoten, etc.)om te panerenbloem2 eieren...
19-10-2015 16:29
Lees meer
Ingrediëntenvoor 24-32 porties20 vellen filodeeg150 gram gesmolten boter250 gram walnoten50 gram suiker2 theelepels kaneel(evt. pistachenootjes om te garneren)voor de siroop200 gram suiker50-100 gram honing150 ml water1 theelepel kaneel3 repen schil van citroensap van halve citroen(optioneel 2...
15-10-2015 15:37
Lees meer
Ingrediëntenvoor de dressingsap van 1 limoen1 eetlepel (palm)suiker 1/2 eetlepel sesamolie2 eetlepels sojasaus1 eetlepel sake (optioneel)½ cm gember geraspt½ rode peper in ringenvoor de salade80 gram glas-noodles200 gram sperziebonen¼ komkommer in slierten50 gram wortel/ peen in sliertjes50 gram...
11-10-2015 10:13
Lees meer
Ingrediëntenvoor 2 personen2 zoete aardappels grof geraspt1-2 eieren1 rode peper fijngehakt1 rode ui/ sjalot gesnipperdpeper en zout naar smaakbakje cottage cheeseolie om te bakkenBereidingswijzeRoer de zoete aardappel, het ei, de peper, ui, zout en peper in een kom goed door elkaar. Doe...
09-10-2015 08:23
Lees meer
Ingrediëntenvoor 2 personen2 (rib) karbonadeszout uit de molenpeper uit de molen1 theelepel venkelzaadolie om te bakken2-3 vijgen in kwarten2 eetlepels bruine basterdsuiker2 eetlepels grand manier (optioneel)balsamico siroopOverige benodigdhedenovenschaalgrillpanBereidingswijzeDoe de vijgen in een...
08-10-2015 17:51
Lees meer
Vandaag weer een recept met zo'n typisch seizoensprodukt: Stoofpeertjes. Ze zijn heel gemakkelijk klaar te maken. Klik snel op deze link voor het recept.
04-10-2015 12:03
Lees meer
Ingrediënten(voor 4 personen)8 stoofperen (Gieser Wildeman)1 fles rode vruchtenwijn1 steranijs3 kruidnagels1 kaneelstokjeOverige benodigdhedenbakpapierBereidingswijzeSchil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten.( Wil je liever partjes, snijd de geschilde peren dan in kwarten en verwijder het...
04-10-2015 12:00
Lees meer
Ingrediëntenvoor 2 personen400 gram spruitjes gehalveerd400 gram zoete aardappel in blokjes1 teen knoflook in plakjesscheutje melk6 zongedroogde tomaten in reepjes75 gram feta/ geitenkaashandje pecannoten1 theelepel paprika poedermestpuntje chilipoederpeper en zout uit de molen2 rode uien in halve...
02-10-2015 09:20
Lees meer