Spruitjes stamppot met zoete aardappel
Ingrediënten
voor 2 personen
400 gram spruitjes gehalveerd
400 gram zoete aardappel in blokjes
1 teen knoflook in plakjes
scheutje melk
6 zongedroogde tomaten in reepjes
75 gram feta/ geitenkaas
handje pecannoten
1 theelepel paprika poeder
mestpuntje chilipoeder
peper en zout uit de molen
2 rode uien in halve ringen
scheutje olie
scheutje rode wijn
½ -1 eetlepel honing
Overige benodigdheden
1 pureestamper
Bereidingswijze
Bak de uien in een koekenpan met een klein scheutje olie mooi bruin. Voeg een scheut rode wijn en wat honing toe en laat zachtjes sudderen.
Doe de knoflook in de pan bij de zoete aardappel. Kook de zoete aardappel en spruitjes gaar en giet af. Doe een scheutje warme melk bij de zoete aardappel en maak hier puree van met behulp van de stamper. Voeg 2/3 van de spruiten toe en stamp deze door de puree. Voeg de zongedroogde tomaten,
paprikapoeder en chilipoeder toe en roer alles goed door de puree. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Verdeel de puree over de borden samen, met de overgebleven spruiten, en garneer met de rode ui, pecannoten en feta/ geitenkaas.
Eet smakelijk!