Spruitjes stamppot met zoete aardappel

Ingrediënten

voor 2 personen

400 gram spruitjes gehalveerd

400 gram zoete aardappel in blokjes

1 teen knoflook in plakjes

scheutje melk

6 zongedroogde tomaten in reepjes

75 gram feta/ geitenkaas

handje pecannoten

1 theelepel paprika poeder

mestpuntje chilipoeder

peper en zout uit de molen

2 rode uien in halve ringen

scheutje olie

scheutje rode wijn

½ -1 eetlepel honing

Overige benodigdheden

1 pureestamper

Bereidingswijze

Bak de uien in een koekenpan met een klein scheutje olie mooi bruin. Voeg een scheut rode wijn en wat honing toe en laat zachtjes sudderen.

Doe de knoflook in de pan bij de zoete aardappel. Kook de zoete aardappel en spruitjes gaar en giet af. Doe een scheutje warme melk bij de zoete aardappel en maak hier puree van met behulp van de stamper. Voeg 2/3 van de spruiten toe en stamp deze door de puree. Voeg de zongedroogde tomaten,
paprikapoeder en chilipoeder toe en roer alles goed door de puree. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Verdeel de puree over de borden samen, met de overgebleven spruiten, en garneer met de rode ui, pecannoten en feta/ geitenkaas.

Eet smakelijk!


Contacteer ons