Verse tonijn met noodles en groenten (salade)
Ingrediënten
voor de dressing
sap van 1 limoen
1 eetlepel (palm)suiker
1/2 eetlepel sesamolie
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sake (optioneel)
½ cm gember geraspt
½ rode peper in ringen
voor de salade
80 gram glas-noodles
200 gram sperziebonen
¼ komkommer in slierten
50 gram wortel/ peen in sliertjes
50 gram rettich in sliertjes
2 bosuitjes in ringen
voor de gegrilde tonijn
2 verse tonijnsteaks (100-125 gram per stuk)
2 eetlepels sojasaus (of ketjap)
1 eetlepel honing
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels sesamzaadjes
scheutje olie
garnering
2 eetlepels seroendeng
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet de dressing even apart.
Bereid de glas-noodles zoals op de verpakking staat aangegeven. Kook de sperziebonen in ongeveer 8-10 minuten beetgaar. Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Voeg pas op het laatste moment de
dressing naar smaak toe.
Meng voor de tonijn de sojasaus, honing, sesamolie door elkaar. Bestrijk de tonijn met dit mengsel en bedek met de sesamzaadjes. Doe een heel klein beetje olie in een hete pan. Bak de tonijn voor 30 seconden aan iedere kant. De tonijn moet vanbinnen nog mooi rauw blijven.
Snijd de tonijn in plakken. Meng de dressing door de salade (niet teveel, je kunt altijd nog toevoegen). Verdeel de salade over de borden.
Leg hierop de plakken tonijn en garneer met de seroendeng. Wanneer je wilt kun je in hete olie (2009 C) wat ongekookte noodles frituren en deze ter garnering bovenop de salade leggen.
Eet smakelijk!