Risotto met citroen en paddenstoelen
Ingrediënten
voor 2 personen
150 gram risottorijst
250 gram paddenstoelen
800 ml hete groentebouillon
1 ui gesnipperd
50 ml witte wijn
rasp van 1 citroen
sap van ½ citroen
1 eetlepel mascarpone
(of crème fraîche)
1 theelepel gedroogde peterselie
peper en zout
olie om te bakken
Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Snijd de paddenstoelen in plakjes. Ik heb zelf kastanjechampignons gebruikt, maar alle soorten kunnen. Doe een scheutje olie in de pan en bak hierin de ui, citroenrasp en paddenstoelen voor ongeveer 3 minuten op een matig vuur. Regelmatig omscheppen. Voeg de rijst toe en laat meebakken tot de korrels
glazig worden. Voeg de witte wijn toe en laat indampen. Voeg nu een soeplepel van de hete bouillon toe. Wacht tot de bouillon bijna helemaal is opgenomen door de rijst en voeg dan weer nieuwe bouillon toe. Roer regelmatig even om, anders bakt de rijst vast aan de bodem. Ga door tot de rijst beetgaar is. Voeg
het citroensap, de peterselie, mascarpone toe en roer goed door. Naar smaak eventueel nog zout en peper toevoegen.
Doe de deksel op de pan en laat de risotto 5 minuutjes rusten.
Verdeel over de borden en raps eventueel nog wat Parmezaanse kaas over de risotto.
Lekker met een stukje zalm of kipfilet.
Eet smakelijk!