Ingrediëntenvoor 6 kleine porties100 ml sinaasappelsap gezeefd1 gelatineblaadje geweekt1 1/2 gelatineblaadje geweekt250 ml slagroom30 gram suiker1 zakje vanillesuikerzest (rasp) van 1 sinaasappel1 theelepel
oranjebloesemwater (optioneel)overige benodigdheden(siliconen) muffinvorm of kleine...
27-06-2015 16:34
Lees meer
Zit je na een etentje ook altijd vol, maar wil je toch een dessert? Maak dan snel deze mini panna cotta met sinaasappel. En heb je nog wel voldoende plek, verdubbel dan de hoeveelheden van de ingrediënten. Klik snel op deze link om dit makkelijke en heerlijke dessert te maken.
27-06-2015 16:32
Lees meer
Ingrediëntenvoor 2 personen200 gram gedroogde (groene) linzen25-300 gram chipolataworstjes30 gram roomboter2 uien gesnipperd2 tenen knoflook fijngehakt1 groene peper in ringen3 theelepels paprikapoeder½ theelepel chilipoeder½-1 theelepel grof zeezout2 theelepels tomatenpuree1 courgette in...
25-06-2015 16:20
Lees meer
Vandaag een recept voor de kok met iets meer ervaring: Rendang. Je hebt veel geduld en ingrediënten nodig, maar dat is zeker de moeite waard. Het recept is via deze link te downloaden.
24-06-2015 19:40
Lees meer
Ingrediëntenvoor 4 personen800 gram runderlappen/ sukadelappen(in dobbelsteentjes gesneden)500 ml kokos cream of kokosmelk2 uien in stukken3 tenen knoflook2 rode pepers in stukken5 kemirinoten1 serehstengel2 daun salam blaadjes10 petehbonen (diepvries)½-1 theelepel trassi1 eetlepel ketoembar½...
24-06-2015 19:34
Lees meer
Vandaag een eenvoudig , maar heerlijk wok gerecht met onder andere hamlappen en ananas. De saus wordt apart bij het gerecht geserveerd. Binnen 20 minuten heb je een heerlijk gerecht op tafel staan. Klik hier om het recept te bekijken.
20-06-2015 13:57
Lees meer
Ingrediëntenvoor 2 personen2 hamlapjes1 of 2 paprika's (rood, geel of groen)1 grote ui4 schijven ananas½ rode peper in ringenmaïzenaolie om in te bakkenvoor de saus75 ml witte wijnazijn3 eetlepels kristalsuiker1 eetlepel sambal1 eetlepel tomatenketchup2 eetlepels ketjap (manis of...
20-06-2015 13:53
Lees meer
Vandaag een recept met speklapjes. Veel mensen gruwelen van speklapjes, veel te vet. In dit recept worden de speklapjes eerst krokant gebakken en daarna verwerkt in een heerlijke saus. Klik dus snel op deze link om het recept te bekijken en te downloaden.
19-06-2015 09:30
Lees meer
Ingrediëntenvoor 2 personen2-3 speklappenolie om te bakkenvoor de saus1 gesnipperde ui1 teen knoflook fijngehakt1 maggi blokje (bouillonblok)1 eetlepel tomatenpuree1 theelepel sambal (badjak)1-2 theelepels limoensap1 eetlepel gembersiroop2-3 eetlepels ketjap (manis of medja)olie om te...
19-06-2015 09:26
Lees meer
Soms kun je zo genieten van een gerecht, waar je in eerste instantie weinig vertrouwen in hebt. Zo heb ik gisteren een gerecht met linzen gemaakt. Ik had geen zin in aardappelen, rijst of pasta, dus werd het tijd voor iets anders. Natuurlijk ging ik wel voor gemak, dus werden het linzen uit blik....
13-06-2015 11:07
Lees meer