Rendang, pittig rundvlees in kokosmelk

Ingrediënten

voor 4 personen

800 gram runderlappen/ sukadelappen

(in dobbelsteentjes gesneden)

500 ml kokos cream of kokosmelk

2 uien in stukken

3 tenen knoflook

2 rode pepers in stukken

5 kemirinoten

1 serehstengel

2 daun salam blaadjes

10 petehbonen (diepvries)

½-1 theelepel trassi

1 eetlepel ketoembar

½ eetlepel laospoeder

1 eetlepel djahé (gemalen gember)

1-2 eetlepels sambal (badjak)

2 eetlepels keukentamarinde

1-2 eetlepels gula djawa (palmsuiker)

½ citroen

olie om te bakken

Overige benodigdheden

staafmixer/ keukenmachine

Bereidingswijze

Rooster de kemirinoten in een droge koekenpan. Kemirinoten nooit rauw eten. doe de ui,
knoflook en peper in de keukenmachine en pureer tot een pasta/bamboe. Hak de kemirinoten heel fijn.

Doe een klein beetje olie in de pan en voeg de pasta/ bamboe toe samen met de trassi.
Schep regelmatig om en laat voor ongeveer 5 minuten fruiten. Voeg vervolgens de kemirinoten, ketoembar, laos, djahé en keukentamarinde toe en laat voor nog een minuutje meebakken.

Voeg het vlees en de kokosmelk/ kokos cream toe en schep goed om. Indien nodig een scheutje water toevoegen. Voeg vervolgens de daun salam blaadjes, serehstengel en petehbonen toe. Knijp het sap van de citroen boven de pan uit, pitjes opvangen en voeg de gula djawa toe. Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur (op een vlamverdeler) voor 3-4 uur stoven, tot het vlees helemaal gaar is. Regelmatig omscheppen. De saus zal langzaam inkoken.
Pas op voor verbranden, eventueel een heel klein scheutje water toevoegen tijdens het stoven.

Eet smakelijk!



Contacteer ons