Panna Cotta met sinaasappel
Ingrediënten
voor 6 kleine porties
100 ml sinaasappelsap gezeefd
1 gelatineblaadje geweekt
1 1/2 gelatineblaadje geweekt
250 ml slagroom
30 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
zest (rasp) van 1 sinaasappel
1 theelepel oranjebloesemwater (optioneel)
overige benodigdheden
(siliconen) muffinvorm of kleine bakjes
steelpan
Bereidingswijze
Doe het sinaasappelsap in een steelpan en zet op het vuur. Los 1 gelatineblaadje op in het sap. Dit gaat vrij snel. Verdeel het sap over de vormpjes en zet de vormpjes in de koelkast.
Spoel de steelpan om en doe hierin de slagroom, suiker, vanillesuiker en sinaasappelrasp en breng al roerend aan de kook. Laat op een laag vuur zachtjes koken voor ongeveer 10 minuten, regelmatig even roeren. Haal de pan van het vuur en roer eventueel nog een theelepel oranjebloesemwater door de room. Heb je geen oranjebloesemwater, dan kun je dit gerust weglaten. Los 1 1/2 gelatineblaadje op in de room.
Haal de vormpjes uit de koelkast en giet de room voorzichtig op de sinaasappelgelei. Als het goed is zal de room zich enigszins mengen met de sinaasappelgelei. Zet terug in de koelkast en laat volledig opstijven.
Haal de panna cotta voorzichtig uit de vormpjes, dit lukt het beste door de buitenkant even in warm water te zetten en daarna om te keren.
Eet smakelijk!
Tip: vind je de porties te klein, verdubbel dan de hoeveelheden van de ingrediënten.