Linzen met worstjes en courgette

Ingrediënten

voor 2 personen

200 gram gedroogde (groene) linzen

25-300 gram chipolataworstjes

30 gram roomboter

2 uien gesnipperd

2 tenen knoflook fijngehakt

1 groene peper in ringen

3 theelepels paprikapoeder

½ theelepel chilipoeder

½-1 theelepel grof zeezout

2 theelepels tomatenpuree

1 courgette in blokjes

snuf saffraan (optioneel)

Bereidingswijze

Week en kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt voor dit gerecht ook linzen uit blik nemen. Tijdens het koken van de linzen kun je eventueel wat saffraan toevoegen.

Doe de roomboter in een andere pan en laat smelten. Fruit hierin uien, knoflook en peper in ongeveer 5 minuten. Voeg de worstjes toe en laat voor ongeveer 5 minuten meebakken. Regelmatig omscheppen en het vuur niet te hoog. Haal de worstjes uit de pan en zet even apart. Voeg paprikapoeder, chilipoeder, tomatenpuree en zout toe en schep even om. Indien te droog, een heel klein beetje water toevoegen. Voeg als laatste de courgette toe en laat voor ongeveer 10 minuten stoven. Indien nodig een beetje water toevoegen.

Snijd de worstjes in stukjes en voeg samen met de gare linzen toe aan de courgette. Goed omscheppen.

Lekker met tomaatjes uit de oven. Bestrooi eventueel met wat fetakaas of serveer met een beetje crème fraise.

Eet smakelijk!



Contacteer ons