Artikel archief

Mosselen met venkel en tomaat

Ingrediëntenvoor 2 tot 3 personen2 kg mosselen in schelp1 ui gesnipperd1 teen knoflook fijngehakt1 rode peper in ringen1 theelepel garam masala½ theelepel koenjit/ kurkuma (geelwortel)plukje saffraandraadjes2 venkelknollen in plakken1 paprika in blokjes1 blikje tomatenblokjes1 eetlepel crème...
Lees meer

Mosselen

Het mosselseizoen is weer begonnen. Er zijn mensen die alleen mosselen eten wanneer de R in de maand zit. Maar waarom dan pas, terwijl ze nu al heerlijk zijn? En probeer ook eens te experimenteren met verschillende smaken. Klik snel hier om een heerlijk recept te bekijken.
Lees meer

Maïs- garnalen beignets

Ingrediënten(voor 12-16 beignets)150 gram garnalen ontdooid1 maïskolf (of 1 klein eenpersoons blikje)50 gram bloem1 theelepel ketoembar½ theelepel laos¼ theelepel chilipoeder1 theelepel kerriepoeder1 eetlepel peterselie gehaktsnufje zout1 teen knoflook fijngehakt1 rode ui gesnipperd1 klein blikje...
Lees meer

Gestoomde zalm met noodles

Ingrediëntenvoor 2 personen300 gram zalmfilet( zonder huid)roerbakgroente naar keuzenoodles naar keuzebeetje olie om te wokkenvoor de marinade1-2 cm gember geraspt1 teen knoflook gerapt1 rode peper fijngehakt1 eetlepel honing2 eetlepels oestersaus3 eetlepels ketjapknijpje limoensap (flesje of...
Lees meer

Andijvie uit de wok

Ik weet het klinkt raar, andijvie uit de wok. Ik moest zelf ook aan het idee wennen, toen ik werd uitgedaags om dit gerecht te maken. Maar het is echt een heerlijk gerecht geworden. Houd je gewoonlijk niet van andijvie, probeer het dan eens op deze manier. Het recept is via deze link te bekijken.
Lees meer

Andijvie uit de wok met garnalen en champignons

Ingrediëntenvoor 2 personen1 teentje knoflook, fijn gehakt1 rode peper in ringen1 ui gesnipperdolie om in te bakken250-300 gram andijvie grof gesneden150 gram champignons in plakjes150 gram grote garnalen (ontdooid)2 theelepels keukentamarinde1 theelepel palmsuiker/ gula djawa¼ theelepel trassi1...
Lees meer

Groene asperges

Vandaag verschillende bereidingen met mijn favoriete groente. Klik snel op deze link om verder te lezen.
Lees meer

Groene asperges, diverse manieren van bereiden

 Het voordeel van groene asperges is, dat je ze niet hoeft te schillen. Snijd wel altijd de onderkant (ongeveer 3 cm) van de asperges af en gooi deze weg.Rauw in een saladeMaak met een dunschiller mooie slierten van de asperges en verwerk in een salade met bijvoorbeeld wortelslierten en...
Lees meer

Mexicaanse pibil

Vandaag een heerlijk Mexicaans gerecht. Het vlees kan ruim van te voren worden gemaakt en kan zelfs worden ingevroren. Op de dag dat je het gaat eten, hoef je dus nog maar even in de keuken te staan. Een heerlijk gerecht voor een zwoele zomeravond. Klik hier om het recept te bekijken.
Lees meer

Pibil van rundvlees met rode uien

Pibil is heerlijk stoofgerecht, dat oorspronkelijk wordt gemaakt van varkensvlees. Deze variant, gemaakt met runderlappen, is een prima alternatief. Dit keer heb ik gekozen voor een kant en klare specerijenmixzonder kunstmatige toevoegingen. Ik heb gekozen voor de mix van het merk Mesa Mexicana....
Lees meer

Contacteer ons

Maak een gratis website Webnode