Andijvie uit de wok met garnalen en champignons
Ingrediënten
voor 2 personen
1 teentje knoflook, fijn gehakt
1 rode peper in ringen
1 ui gesnipperd
olie om in te bakken
250-300 gram andijvie grof gesneden
150 gram champignons in plakjes
150 gram grote garnalen (ontdooid)
2 theelepels keukentamarinde
1 theelepel palmsuiker/ gula djawa
¼ theelepel trassi
1 maggi bouillonblokje
scheutje water
Bereidingswijze
Laat de wok goed heet worden. Doe olie in de wok en fruit hierin kort de knoflook, ui en peper. Voeg vervolgens een klein scheutje water toe, samen met de tamarinde, trassi, palmsuiker en het bouillonblokje. Voeg de champignons en garnalen toe en wok op hoog vuur, al omscheppend, gaar. Dit
duurt maar een paar minuutjes. Voeg in de laatste minuut de andijvie toe, de andijvie hoeft maar heel kort mee te bakken.
Serveer met witte rijst.
Eet smakelijk!