Andijvie uit de wok met garnalen en champignons

Ingrediënten

voor 2 personen

1 teentje knoflook, fijn gehakt

1 rode peper in ringen

1 ui gesnipperd

olie om in te bakken

250-300 gram andijvie grof gesneden

150 gram champignons in plakjes

150 gram grote garnalen (ontdooid)

2 theelepels keukentamarinde

1 theelepel palmsuiker/ gula djawa

¼ theelepel trassi

1 maggi bouillonblokje

scheutje water

Bereidingswijze

Laat de wok goed heet worden. Doe olie in de wok en fruit hierin kort de knoflook, ui en peper. Voeg vervolgens een klein scheutje water toe, samen met de tamarinde, trassi, palmsuiker en het bouillonblokje. Voeg de champignons en garnalen toe en wok op hoog vuur, al omscheppend, gaar. Dit
duurt maar een paar minuutjes. Voeg in de laatste minuut de andijvie toe, de andijvie hoeft maar heel kort mee te bakken.

Serveer met witte rijst.

Eet smakelijk!



Contacteer ons