Groene asperges, diverse manieren van bereiden

 

Het voordeel van groene asperges is, dat je ze niet hoeft te schillen. Snijd wel altijd de onderkant (ongeveer 3 cm) van de asperges af en gooi deze weg.

Rauw in een salade

Maak met een dunschiller mooie slierten van de asperges en verwerk in een salade met bijvoorbeeld wortelslierten en taugé.

Gekookt

Verwarm water in de waterkoker of zet een pan water op en breng aan de kook. Voeg wanneer het water kookt de asperges toe. Kook de asperges in 3 tot 5 minuten. Wil je ze hierna nog grillen, kook ze dan een
minuutje korter.

Gestoomd

Zet het stoommandje op een pan met kokend water. Het water mag de bodem van het stoommandje niet raken. Stoom de asperges in 8 tot 10 minuten beetgaar.

Gegrild

Je kunt de asperges rauw op de grillplaat/ pan leggen. Zelf vind ik het lekker om de asperges eerst even kort te koken.

Laat de grillpan goed heet worden. Smeer de asperges in met wat (olijf) olie. Doe de asperges in de grillpan en laat ze ongeveer 5 minuten grillen (voorgekookt 3 minuten). Regelmatig omdraaien. Laat de op een bord even uitdampen. Besprenkel ze met wat citroensap, olijfolie en doe er wat grof zout
uit de molen overheen.

Gegrilde asperges kun je prima in een lauwwarme salade verwerken. Bijvoorbeeld met sperzieboontjes, peultjes, haricoverts of doperwtjes. Lekker met in plakjes gesneden biefstuk.

Geroerbakt

Snijd de asperges in stukjes van 3-4 cm en roerbak in een hete wok met wat olie in 3 tot 5 minuten beetgaar.

Eet smakelijk!

Het recept is via deze link te downloaden


Contacteer ons