Mosselen met venkel en tomaat

Ingrediënten

voor 2 tot 3 personen

2 kg mosselen in schelp

1 ui gesnipperd

1 teen knoflook fijngehakt

1 rode peper in ringen

1 theelepel garam masala

½ theelepel koenjit/ kurkuma (geelwortel)

plukje saffraandraadjes

2 venkelknollen in plakken

1 paprika in blokjes

1 blikje tomatenblokjes

1 eetlepel crème fraîche

olie om te bakken

Overige benodigdheden

tajine of braadpan

vlamverdeler

Bereidingswijze

Was de mosselen in een bak met koud water, gooi kapotte mosselen weg. Kook de mosselen in ongeveer 10 minuten gaar met een deciliter vocht (water/ bier/ witte wijn). Regelmatig even omschudden, wanneer de schelpen open gaan staan zijn de mosselen gaar. Kook de mosselen niet te lang, anders worden ze taai. Giet de mosselen af, bewaar een beetje van het kookvocht. Houd ongeveer 25 mosselen in schelp apart. Verwijder het mosselvlees uit de overige schelpen en zet het mosselvlees apart.

Zet de tajine met vlamverdeler op een laag vuur. Heb je geen tajine, gebruik dan een braadpan. Doe een scheutje olie in de tajine en fruit hierin de ui, knoflook en peper. Regelmatig omscheppen. Voeg de garam masala, koenjit en saffraan toe en laat nog een minuutje meebakken. Voeg vervolgens de venkel en paprika toe en laat, al omscheppend voor een paar minuutjes meebakken. Voeg de inhoud van een blikje tomatenblokjes toe en schep alles goed door. Voeg een klein scheutje van het kookvocht door een zeefje toe. Zet de deksel op de tajine (of braadpan) en laat de groenten op een laag vuur in ongeveer 15 minuten
gaar worden. Af en toe even omscheppen. Wanneer de groenten beetgaar zijn roer je ongeveer een eetlepel crème fraîche door de saus. Vervolgens voeg je het mosselvlees en de mosselen in de schelp toe. Zet de deksel weer op de tajine/panen laat de mosselen in ongeveer 3 minuten doorwarmen in de saus.
Meteen serveren!

Lekker met Turks brood, ciabatta of stokbrood.

Eet smakelijk!Contacteer ons