Gestoomde zalm met noodles
Ingrediënten
voor 2 personen
300 gram zalmfilet( zonder huid)
roerbakgroente naar keuze
noodles naar keuze
beetje olie om te wokken
voor de marinade
1-2 cm gember geraspt
1 teen knoflook gerapt
1 rode peper fijngehakt
1 eetlepel honing
2 eetlepels oestersaus
3 eetlepels ketjap
knijpje limoensap (flesje of vers)
Overige benodigdheden
stoommandje
hersluitbaar diepvrieszakje
wok
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Proef of de marinade goed is of dat er misschien iets meer limoen of honing bij moet. Doe de zalmfilet in een diepvrieszakje en giet hier 2-3 eetlepels van de marinade bij. Verdeel de marinade over de zalm en sluit het zakje zo luchtdicht mogelijk af. Laat voor minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. De marinade die overblijft bewaar je voor de noodles.
Bereiden van de zalm
Zet het stoommandje op een pan met kokend water, het mandje mag het water niet raken. Leg de zalmfilet op een bordje in de stoompan. Doe de deksel op de pan en laat de zalm gaar stomen. Afhankelijk van de dikte van de zalm duurt dit 6 tot 8 minuten. De zalm moet lekker sappig blijven en mag vanbinnen nog iets roze zijn.
Kook ondertussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe een scheutje olie in de wok en roerbak hierin kort de groenten. Voeg de afgegoten noodles toe en een scheut van de overgebleven marinade.
Voor het opdienen kun je de zalm nog met een beetje marinade bestrijken, zodat hij mooi gaat glimmen.
Eet smakelijk!