Recepten

Kip Korma

Ingrediëntenvoor 4 personen600 gram kipdijfilet in blokjes1 ui gesnipperd1 rode peper fijngehakt1 teen knoflook fijngehakt1 klein blikje tomatenpuree1 theelepel suiker2 cm gember geraspt1 theelepel kurkuma/ koenjit (geelwortel)1 ½ theelepel kerriepoeder1 theelepel ketoembar2 tomaten in blokjes3...
Lees meer

Mosselen met venkel en tomaat

Ingrediëntenvoor 2 tot 3 personen2 kg mosselen in schelp1 ui gesnipperd1 teen knoflook fijngehakt1 rode peper in ringen1 theelepel garam masala½ theelepel koenjit/ kurkuma (geelwortel)plukje saffraandraadjes2 venkelknollen in plakken1 paprika in blokjes1 blikje tomatenblokjes1 eetlepel crème...
Lees meer

Maïs- garnalen beignets

Ingrediënten(voor 12-16 beignets)150 gram garnalen ontdooid1 maïskolf (of 1 klein eenpersoons blikje)50 gram bloem1 theelepel ketoembar½ theelepel laos¼ theelepel chilipoeder1 theelepel kerriepoeder1 eetlepel peterselie gehaktsnufje zout1 teen knoflook fijngehakt1 rode ui gesnipperd1 klein blikje...
Lees meer

Gestoomde zalm met noodles

Ingrediëntenvoor 2 personen300 gram zalmfilet( zonder huid)roerbakgroente naar keuzenoodles naar keuzebeetje olie om te wokkenvoor de marinade1-2 cm gember geraspt1 teen knoflook gerapt1 rode peper fijngehakt1 eetlepel honing2 eetlepels oestersaus3 eetlepels ketjapknijpje limoensap (flesje of...
Lees meer

Andijvie uit de wok met garnalen en champignons

Ingrediëntenvoor 2 personen1 teentje knoflook, fijn gehakt1 rode peper in ringen1 ui gesnipperdolie om in te bakken250-300 gram andijvie grof gesneden150 gram champignons in plakjes150 gram grote garnalen (ontdooid)2 theelepels keukentamarinde1 theelepel palmsuiker/ gula djawa¼ theelepel trassi1...
Lees meer

Groene asperges, diverse manieren van bereiden

 Het voordeel van groene asperges is, dat je ze niet hoeft te schillen. Snijd wel altijd de onderkant (ongeveer 3 cm) van de asperges af en gooi deze weg.Rauw in een saladeMaak met een dunschiller mooie slierten van de asperges en verwerk in een salade met bijvoorbeeld wortelslierten en...
Lees meer

Pibil van rundvlees met rode uien

Pibil is heerlijk stoofgerecht, dat oorspronkelijk wordt gemaakt van varkensvlees. Deze variant, gemaakt met runderlappen, is een prima alternatief. Dit keer heb ik gekozen voor een kant en klare specerijenmixzonder kunstmatige toevoegingen. Ik heb gekozen voor de mix van het merk Mesa Mexicana....
Lees meer

Panna Cotta met sinaasappel

Ingrediëntenvoor 6 kleine porties100 ml sinaasappelsap gezeefd1 gelatineblaadje geweekt1 1/2 gelatineblaadje geweekt250 ml slagroom30 gram suiker1 zakje vanillesuikerzest (rasp) van 1 sinaasappel1 theelepel oranjebloesemwater (optioneel)overige benodigdheden(siliconen) muffinvorm of kleine...
Lees meer

Linzen met worstjes en courgette

Ingrediëntenvoor 2 personen200 gram gedroogde (groene) linzen25-300 gram chipolataworstjes30 gram roomboter2 uien gesnipperd2 tenen knoflook fijngehakt1 groene peper in ringen3 theelepels paprikapoeder½ theelepel chilipoeder½-1 theelepel grof zeezout2 theelepels tomatenpuree1 courgette in...
Lees meer

Rendang, pittig rundvlees in kokosmelk

Ingrediëntenvoor 4 personen800 gram runderlappen/ sukadelappen(in dobbelsteentjes gesneden)500 ml kokos cream of kokosmelk2 uien in stukken3 tenen knoflook2 rode pepers in stukken5 kemirinoten1 serehstengel2 daun salam blaadjes10 petehbonen (diepvries)½-1 theelepel trassi1 eetlepel ketoembar½...
Lees meer

Contacteer ons