Pibil van rundvlees met rode uien

Pibil is heerlijk stoofgerecht, dat oorspronkelijk wordt gemaakt van varkensvlees. Deze variant, gemaakt met runderlappen, is een prima alternatief. Dit keer heb ik gekozen voor een kant en klare specerijenmix
zonder kunstmatige toevoegingen. Ik heb gekozen voor de mix van het merk Mesa Mexicana. Deze specerijenmix bestaat uit: gerookte paprika, peper, piment, komijn, koriander, chlilies, zeezout, geroosterde knoflook, annattopoeder ( afkomstig uit zaden van de annattoboom), ui, oregano en sinaasappelschillen.

Ingrediënten

voor 4 personen

1 kg runderlappen in blokjes

1 zakje Pibil seasoning mix

1 rode ui in halve ringen

olie om te bakken

300 ml water

voor de gemarineerde uien

2 rode uien in halve ringen

100 ml (vers) sinaasappelsap

olie om in te bakken

peper en zout naar smaak

bijgerechten

tortilla's

crème fraîche of zure room

1 jalapeno peper in ringen

tomatensalade in blokjes

maiskolfjes gegrild

gepofte aardappel (50 minuten 2000C)

Bereidingswijze

Kruid het vlees met de specerijen en bak rondom bruin aan in een beetje olie. Blus af met het water en doe de deksel op de pan. Zet de pan op een laag vuur (vlamverdeler) en laat voor 2 uur sudderen. Regelmatig even omscheppen en indien nodig wat water toevoegen. Voeg na twee uur de halve uienringen toe en laat nog voor 1-2 uur sudderen tot het vlees helemaal gaar is.

Maak ondertussen de gemarineerde uien. Doe een scheutje olie in een koekenpan en karamelliseer hierin de uien. Voeg vervolgens het sinaasappelsap toe en laat op een laag vuur inkoken totdat er een smeuïg uienprutje ontstaat.

Verwarm de tortilla's in een koekenpan of in de magnetron. Verdeel het rundvlees over de tortilla's. Garneer met de gemarineerde uien en serveer met diverse bijgerechten naar keuze.

Eet smakelijk!



Contacteer ons