Maïs- garnalen beignets

Ingrediënten

(voor 12-16 beignets)

150 gram garnalen ontdooid

1 maïskolf (of 1 klein eenpersoons blikje)

50 gram bloem

1 theelepel ketoembar

½ theelepel laos

¼ theelepel chilipoeder

1 theelepel kerriepoeder

1 eetlepel peterselie gehakt

snufje zout

1 teen knoflook fijngehakt

1 rode ui gesnipperd

1 klein blikje kokosmelk (150ml)

olie om te frituren

Bereidingswijze

Kook de maïskolf en verwijder de korrels van de kolf. Hak de garnalen grof. Meng alle ingrediënten door elkaar tot er een stevig beslag ontstaat. Wanneer het beslag te dun is, nog een eetlepel bloem toevoegen. Laat het beslag even staan en verwarm ondertussen een pan met een laag olie. Wanneer de olie op temperatuur is (1800 C) kunnen de beignets worden gebakken. Neem een eetlepel beslag en laat dit voorzichtig in de olie glijden. Gebruik eventueel een tweede lepel om het beslag er makkelijker af te laten
glijden. Bak niet teveel beignets tegelijk. De beignets zijn klaar wanneer ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Mocht je de beignets van te voren willen maken, dan kun je ze opwarmen in de oven op 190-2000 C.

Lekker met wat chilisaus.

Eet smakelijk!



Contacteer ons