Recepten

Zoete aardappel rösti met cottage cheese

Ingrediëntenvoor 2 personen2 zoete aardappels grof geraspt1-2  eieren1 rode peper fijngehakt1 rode ui/ sjalot gesnipperdpeper en zout naar smaakbakje cottage cheeseolie om te bakkenBereidingswijzeRoer de zoete aardappel, het ei, de peper, ui, zout en peper in een kom goed door elkaar. Doe...
Lees meer

Karbonades met Vijgen en Balsamico

Ingrediëntenvoor 2 personen2 (rib) karbonadeszout uit de molenpeper uit de molen1 theelepel venkelzaadolie om te bakken2-3 vijgen in kwarten2 eetlepels bruine basterdsuiker2 eetlepels grand manier (optioneel)balsamico siroopOverige benodigdhedenovenschaalgrillpanBereidingswijzeDoe de vijgen in een...
Lees meer

Stoofpeertjes

Ingrediënten(voor 4 personen)8 stoofperen (Gieser Wildeman)1 fles rode vruchtenwijn1 steranijs3 kruidnagels1 kaneelstokjeOverige benodigdhedenbakpapierBereidingswijzeSchil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten.( Wil je liever partjes, snijd de geschilde peren dan in kwarten en verwijder het...
Lees meer

Spruitjes stamppot met zoete aardappel

Ingrediëntenvoor 2 personen400 gram spruitjes gehalveerd400 gram zoete aardappel in blokjes1 teen knoflook in plakjesscheutje melk6 zongedroogde tomaten in reepjes75 gram feta/ geitenkaashandje pecannoten1 theelepel paprika poedermestpuntje chilipoederpeper en zout uit de molen2 rode uien in halve...
Lees meer

Pasta met Paddenstoelen

Ingrediëntenvoor 4 personen400 gram pasta (naar keuze)500 gram paddenstoelen, schoongemaakt250 gram mager spek (reepjes)1 teen knoflook fijngehakt2 sjalotten gesnipperd½ theelepel tijm½ theelepeloregano1 deciliter witte wijn1 kuipje roomkaas met kruiden3 eetlepels crème fraîche2 lente uitjes in...
Lees meer

Pompoen-maïssoep met chorizo croutons en chorizo olie

Ingrediëntenvoor 4-6 borden soep2 tenen knoflook fijngehakt2 uien gesnipperd1 flespompoen in blokjes1 aardappel in blokjes1 blik maïs (300 gram)3 bouillonblokjes (kip of groente)1 ½ liter water½-1 eetlepel rode currypasta125 gram chorizo olie om te bakkenoverige benodigdheden1 staafmixer1 soeppan1...
Lees meer

Geroosterde Pompoen

Ingrediënten voor 2-4 personen1 (fles) pompoen3 eetlepels olie1 eetlepel balsamicoazijn¼ theelepel chilipoeder½ theelepel kaneelpoeder½ theelepel tijm (of een paar takjes)(zachte geitenkaas)BereidingswijzeMaak de pompoen schoon en snijd in parten/ plakken. (Schil en pitten verwijderen). Meng de...
Lees meer

Warme Vijgen met Pistache en Honing

Ingrediënten voor 2 personen4 verse vijgen4 theelepels honingsnufje kardemon (optioneel)1 eetlepel fijngehakte pistachenootjes2 bolletjes vanille-ijsslagroom (optioneel)overige benodigdhedenkleine ovenschaalBereidingswijzeSnijd de vijgen vanaf de bovenkant in vieren in, tot 1 cm aan de onderkant....
Lees meer

Snelle Courgette- Venkelsoep

Ingrediëntenvoor 4 borden soep2 courgettes in blokjes1 venkelknol in ringen1 ui gesnipperd1 kleine aardappel in blokjes½ theelepel venkelzaad700 ml kokend water2 kipbouillonblokjesscheutje olie(scheutje room)Overige benodigdhedenstaafmixerBereidingswijzeDoe een scheutje olie in de pan en voeg de...
Lees meer

Maaltijdsalade met geitenkaas en pastinaak chips

ingrediëntenvoor 2 personen75 gram snijbiet½ (Cantaloupe) meloen30 losse druiven4 eetlepels bosbessen (diepvries)2 eetlepels granaatappelpitjes (diepvries)150 gram zachte geitenkaas10 plakjes rauwe ham1 pastinaakolie om te friturenBereidingswijzeLaat de bosbessen ontdooien in een schaaltje. Laat de...
Lees meer

Contacteer ons