Stoofpeertjes

Ingrediënten

(voor 4 personen)

8 stoofperen (Gieser Wildeman)

1 fles rode vruchtenwijn

1 steranijs

3 kruidnagels

1 kaneelstokje

Overige benodigdheden

bakpapier

Bereidingswijze

Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten.( Wil je liever partjes, snijd de geschilde peren dan in kwarten en verwijder het klokhuis.)

Zet de peren rechtop in een (niet te ruime) pan. Giet er net zoveel vruchtenwijn aan toe, tot de peren net onder staan. Voeg de steranijs, kruidnagel en het kaneelstokje toe. Leg een stuk bakpapier, ter grootte van je pan, op de stoofperen. Doe de deksel op de pan en laat de peren in ongeveer 1 ½ tot 2 uur gaar koken op een laag vuur. (Partjes hebben ongeveer 60 minuten nodig) Laat de peren afkoelen in het overgebleven vocht.

Wanneer je van het vocht een siroop voor over de peren wilt maken haal je de peren uit het vocht. Voeg eventueel naar smaak wat suiker toe en laat inkoken tot de vloeistof dikker wordt.

Stoofpeertjes zijn lekker als dessert, bij wild maar ook als groentegarnituur bij bijvoorbeeld een karbonaadje.

In de koelkast blijven de klaargemaakte stoofpeertjes een paar dagen goed. Je kunt ze ook invriezen.

Eet smakelijk!


Contacteer ons