Pompoen-maïssoep met chorizo croutons en chorizo olie

Ingrediënten

voor 4-6 borden soep

2 tenen knoflook fijngehakt

2 uien gesnipperd

1 flespompoen in blokjes

1 aardappel in blokjes

1 blik maïs (300 gram)

3 bouillonblokjes (kip of groente)

1 ½ liter water

½-1 eetlepel rode currypasta

125 gram chorizo

olie om te bakken

overige benodigdheden

1 staafmixer

1 soeppan

1 koekenpan

Bereidingswijze

Doe een scheutje olie in de pan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de rode currypasta toe ne bak voor een minuutje mee. Begin met een halve eetlepel, wanneer je niet aan pittig eten gewend bent. Voeg de
pompoenblokjes en aardappelblokjes toe en laat voor 5 minuten bakken.
Tussendoor regelmatig omscheppen. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat de pompoen in ongeveer 25 minuten gaar koken.

Snijd ondertussen de chorizo in kleine dobbelsteentjes. Doe een eetlepel olie in de koekenpan en bak de chorizo op een laag vuur tot deze knapperig is. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bewaar de in de pan overgebleven olie.

Voeg wanneer de pompoen gaar is twee derde van de maïs toe en laat nog een paar minuutjes meekoken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de laatste maïskorrels toe, deze blijven heel.
Verdeel de soep over de borden. Verdeel hierover de uitgebakken chorizo. Doe een beetje van de in de pan overgebleven olie op een lepel. Druppel met de lepel een beetje van de olie over de soep. Een paar druppels is voldoende.

Eet smakelijk!


Contacteer ons