Gebakken tofu met wakame

Dit recept is geïnspireerd op een recept van Ottolenghi

Ingrediënten

voor 2 personen

voor de tofu

1 blok (silken) tofu (300 gram)

50 gram panko broodkruim

rasp van 2 limoenen

2 theelepels grof gemalen korianderzaad

snufje zout uit de molen

2 eetlepels sesamzaad

(rijst)bloem

1 ei losgeklopt

olie om te bakken (100 ml)

 

voor de salade

40 gram gedroogde wakame

kokend water

 

voor de dressing

1 eetlepel limoensap

1 theelepel sesamolie

1 theelepel hete chilisaus

2 theelepels rijstwijn

1 eetlepel zonnebloem of arachideolie

snufje zout

Bereidingswijze

Bereid de wakame volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Men alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Snijd de tofu in blokken van 2-3 cm. Meng de panko met het limoensap, korianderzaad, sesamzaad en een snufje zout. Doe het mengsel op een diep bord. Doe en ei in op ander diep bord en de (rijstebloem) op een derde bord.

Haal de blokken door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door de panko.

Doe de olie in een koekenpan en laat goed heet worden. Doe de gepaneerde blokken tofu voorzichtig in de hete olie. Bak ze aan alle zijden mooi goudbruin, voorzichtig omkeren. Haal de tofu uit de olie met een schuimspaan en laat even uitlekken op keukenpapier.

Schenk ondertussen de marinade over de wakame en meng goed door elkaar.

Leg een hoopje wakame op een bord en verdeel de tofu erover.

Lekker met een beetje chilisaus.

Eet smakelijk!

Contacteer ons