Caatjes tikka masala

Ingrediënten

voor 4 personen

600 gram kipdijvlees (of kipfilet) in blokjes

1 eetlepel boter

2 uien gesnipperd

klein blikje tomatenpuree

handje gemalen amandelen of cashewnoten

1 theelepel grof zeezout

½ liter water

2-3 eetlepels crème fraîche

Voor de kruidenpasta:

2 rode pepers heel fijn gehakt

3 teentjes knoflook fijn geraspt

7 cm verse gember fijn geraspt

1 theelepel mosterdzaad

2 theelepels djinten (gemalen komijn)

2 theelepels ketoembar (gemalen korianderzaad)

1 eetlepel paprikapoeder

2 eetlepels Garam masala (kant-en-klaar bij de toko)

scheutje zonnebloemolie

Bereidingswijze

Voor dit gerecht wordt de kip eerst gemarineerd (het liefst een dag van te voren) en daarna gebakken.
De saus wordt apart bereid en de kip wordt hier op het laatste moment aan toegevoegd.

Meng alle ingrediënten voor de kruidenpasta door elkaar. Gebruik 1/3 deel om de kip mee te marineren.
Wanneer de pasta te dik is een beetje extra olie toevoegen. Laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

De saus maken we apart.
Bak de uien met het andere deel van de kruidenpasta, op een laag vuur, in ongeveer 15 minuten. Schep regelmatig om, pas op dat de kruiden niet verbranden. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens de noten, zout en water toe en roer goed door. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes
pruttelen, de saus zal dikker worden.

Bak ondertussen in een andere pan de kip bruin en gaar.

Voeg 2-3 eetlepels crème fraîche (naar smaak) toe aan de saus en roer goed door. Voeg de gebakken kip toe.

Lekker met rijst of naanbrood.

Eet smakelijk!


Contacteer ons