Boerenkool met chorizo, noten en brie
Ingrediënten
voor 4 personen
1 kilo aardappels geschild en in stukken
600 gram boerenkool gesneden
200-250 gram chorizo in blokjes
1 bakje (kastanje) champignons in plakjes
1 rode peper, fijn gesneden (evt. zaadjes verwijderen)
100 gram noten naar keuze gehakt (cashew-, wal- of pecannoten)
1,5 deciliter lauwe melk
peper en zout
25 gram boter
150 gram brie
Overige benodigdheden
Grote pan
Pureestamper
Vuurvaste ovenschaal
Boter om in te vetten
Bereiding
Kook de aardappelen en boerenkool samen gaar in een grote pan.
Bak ondertussen in een koekenpan de chorizo met een beetje boter of olie. Voeg na 2-3minuten de champignons en het pepertje toe.
Giet de gare aardappelen met boerenkool af en stamp door elkaar. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Indien gewenst een klontje boter door de stamppot roeren.
Roer het chorizo-champignonmengsel samen met de noten door de boerenkool. Voeg indien nodig peper en zout naar smaak toe.
Vet een ovenschaal in en doe de stamppot hierin. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de brie in plakken en garneer de boerenkool hiermee. Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. De brie moet een beetje gesmolten zijn en dan is het klaar.
Indien gewenst nog een lekkere jus erbij maken.
Eet smakelijk!