Warme Vijgen met Pistache en Honing
Ingrediënten
voor 2 personen
4 verse vijgen
4 theelepels honing
snufje kardemon (optioneel)
1 eetlepel fijngehakte pistachenootjes
2 bolletjes vanille-ijs
slagroom (optioneel)
overige benodigdheden
kleine ovenschaal
Bereidingswijze
Snijd de vijgen vanaf de bovenkant in vieren in, tot 1 cm aan de onderkant. Op deze manier blijven de partjes aan elkaar vastzitten. Leg de vijgen opengeklapt in een vuurvaste schaal. Druppel over iedere vijg een theelepel honing en bestrooi met een snufje kardemon. (een snufje is een klein beetje dat je pakt tussen je duim en wijsvinger).
Laat de vijgen in de oven warm worden in 12-15 minuten.
Verdeel de vijgen over de borden, twee vijgen per persoon.
Bestrooi de vijgen met de fijngehakte pistachenootjes en serveer met een bolletje vanille-ijs. Wil je het
helemaal lekker maken, voeg dan ook nog een toefje slagroom toe.
Eet smakelijk!