Wafels
Ingrediënten
voor 4 grote wafels
75 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram volkorenmeel
1 theelepel bakpoeder
1 ei
60 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
65 gram gesmolten boter
150 ml melk
olie om in te vetten
overige benodigdheden
wafelijzer
beker met schenktuit
kwastje om in te vetten
garde
mengkom
Bereidingswijze
Klop het ei met de suiker en de vanillesuiker luchtig. Voeg meel en bakpoeder toe, samen met de melk en klop met de garde tot een glad beslag. Voeg als laatste de gesmolten boter toe en klop goed door.
Giet het beslag in een beker met schenktuit. Verwarm het wafelijzer voor. Wanneer het ijzer heet is, vet je het in met een beetje olie.
Giet het beslag vanaf het midden in het wafelijzer. Doe het ijzer dicht en bak de wafels gaar in 3-5 minuten.
Lekker met poedersuiker of honing, Nutella, warme kersen of wat je zelf maar lekker vindt.
Eet smakelijk!
Tip: heb je wat beslag over, bewaar dit dan in de koelkast voor de volgende dag.
Wil je een minder gezonde versie, dan gebruik je in plaats van volkorenmeel zelfrijzend bakmeel. Varieer ook eens met andere meelsoorten, bijvoorbeeld havermoutmeel.