Wafels

Ingrediënten

voor 4 grote wafels

75 gram zelfrijzend bakmeel

75 gram volkorenmeel

1 theelepel bakpoeder

1 ei

60 gram basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

65 gram gesmolten boter

150 ml melk

olie om in te vetten

overige benodigdheden

wafelijzer

beker met schenktuit

kwastje om in te vetten

garde

mengkom

Bereidingswijze

Klop het ei met de suiker en de vanillesuiker luchtig. Voeg meel en bakpoeder toe, samen met de melk en klop met de garde tot een glad beslag. Voeg als laatste de gesmolten boter toe en klop goed door.

Giet het beslag in een beker met schenktuit. Verwarm het wafelijzer voor. Wanneer het ijzer heet is, vet je het in met een beetje olie.
Giet het beslag vanaf het midden in het wafelijzer. Doe het ijzer dicht en bak de wafels gaar in 3-5 minuten.

Lekker met poedersuiker of honing, Nutella, warme kersen of wat je zelf maar lekker vindt.

Eet smakelijk!

Tip: heb je wat beslag over, bewaar dit dan in de koelkast voor de volgende dag.

Wil je een minder gezonde versie, dan gebruik je in plaats van volkorenmeel zelfrijzend bakmeel. Varieer ook eens met andere meelsoorten, bijvoorbeeld havermoutmeel.



Contacteer ons