Varkenshaas uit de wok
Ingrediënten
voor 2 personen
300 gram varkenshaas
2 eetlepels ketjap
+ 2-4 eetlepels voor de saus
olie om te bakken
voor de bamboe
1 rode peper in stukken
1 teen knoflook
2 sjalotten/ 1 rode ui in stukken
1 theelepel laospoeder
¼ theelepel zwarte peper
1 theelepel gemalen sereh
2 theelepels ketoembar
½ theelepel trassi
1 theelepel suiker
½ theelepel grof zeezout
overige benodigdheden
1
keukenmachine/ staafmixer
1 wokpan
Bereidingswijze
Snijd de varkenshaas in blokjes of plakjes. Marineer voor 30 minuten in 2 eetlepels ketjap.
Doe een scheutje olie in de hete wok en roerbak hierin de varkenshaas in 1-2 minuutjes rondom bruin. Ze blokjes meteen uit de wok halen en even apart zetten.
Doe alle ingrediënten voor de bamboe in de keukenmachine en maal tot er een mooie pasta ontstaat. Doe indien nodig nog wat extra olie in de pan en bak de bamboe hierin op een matig vuur. Regelmatig omscheppen. Voeg na 5 minuten nog 2 tot 4 eetlepels ketjap toe en roer goed door. Voeg als laatste de
varkenshaas weer toe en laat voor ongeveer 1 minuut goed doorwarmen. Meteen serveren!
Lekker met witte rijst en Chinese kool of paksoi.
Eet smakelijk!