Tonijnsteak met groene pepersaus
Ingrediënten
saus voor 4 personen
25 gram boter
1 eetlepel bloem
250 ml water
potje groene peperkorrels (bijv. Carbonell)
tuinkruiden bouillonblokje
1 teentje knoflook
1 tonijnsteak per persoon
olijfolie
peper en zout
Overige benodigdheden
1 sauspan/ steelpan
garde
1 grillpan
kwastje
Bereidingswijze
De saus
Rasp het knoflookteentje fijn. Verkruimel het bouillonblokje. Kneus 2-3 theelepels groene peperkorrels,
eventueel grof hakken met een mes. Laat de boter in de pan smelten, samen met de bloem, knoflook en peperkorrels. Blijf goed roeren. Laat de bloem even garen, pas op dat het niet bruin wordt. Voeg al roerend het koude water toe, samen met het bouillonblokje. Roer goed door, zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de saus iets indikken.
De tonijn
Bestrijk de tonijnsteaks aan beide zijden met een beetje olijfolie. Bak de tonijn in een hete grillpan
1-1,5 minuut per kan. Alleen de buitenkant mag gaar worden. De tonijn is het lekkerst, wanneer hij vanbinnen nog wat roze is. Bestrooi met wat peper en zout uit de molen.
Meteen serveren, met de pepersaus. Lekker met gebakken aardappels en een groente naar keuze.
Eet smakelijk!