Snelle Chinese kool met pindasaus
22-10-2015 20:09
Ingrediënten
voor 4 personen
1 Chinese kool fijngesneden
1 rode ui gesnipperd
1 teen knoflook fijngehakt
1 theelepel sambal (badjak)
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel korianderpoeder
(=ketoembar)
2 theelepels kerriepoeder
olie om te bakken
scheutje water
pindasaus
Bereidingswijze
Doe een scheutje olie in de wok en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de sambal, gember-, koriander- en kerriepoeder toe en laat nog een minuutje meebakken. Pas op voor aanbranden. Voeg een klein scheutje (paar eetlepels) water toe en roer om. Voeg de Chinese kool toe en schep goed om. Wok de Chinese kool in 3-5 minuten gaar. Regelmatig omscheppen.
Meteen serveren.
De Chinese kool wordt extra lekker met een beetje pindasaus.
Eet smakelijk!