Scholfilet met Rieslingsaus
Ingrediënten
per persoon
150-200 gram scholfilet
boter
voor de saus (4 porties)
1 sjalotje gesnipperd
150 ml Riesling wijn (of andere witte wijn)
150 ml visbouillon(van blokje)
100-150 ml kookroom
peper en zout uit de molen
fijngesneden bieslook
Overige benodigdheden
ovenschaal
Bereidingswijze
Voor de saus
Doe de wijn met het sjalotje in de pan en laat voor 5
minuten doorkoken. Voeg de bouillon en de kookroom toe en meng alles goed door elkaar. Laat de saus zachtjes inkoken, waardoor hij ietsje dikker wordt. Voeg vlak voordat je de saus gaat gebruiken wat gesneden bieslook toe en roer nog even door.
De vis bereiden in de oven.
Snijd de scholfilets eventueel over de lengte doormidden. Bestrooi de vis aan beide zijden royal met peper en wat zout. Rol ze op en zet ze rechtop in een ingevette ovenschaal. Verdeel over ieder rolletje een klontje boter.
Verwarm de oven voor op 1800 C. Zet de schaal in de oven, de rolletjes hebben ongeveer 12 minuten nodig om gaar te worden. Pas op dat de vis niet te gaar wordt, want dan wordt zij droog.
Verdeel de vis over de borden en giet wat van de saus over de vis.
Lekker met aardappelpuree en gegrilde groenten.
Eet smakelijk!