Salade van groene boontjes en makreel
Dit recept is geïnspireerd op het recept van Ottolenghi
Ingrediënten
voor
2 personen
2 oude boterhammen
scheutje olie om te bakken
teentje knoflook
250 gram sperziebonen
sla naar keuze
2 gerookte makreel filets
1 sjalotje
1 geroosterde paprika (evt. uit pot)
2 eetlepels zwarte olijven
2 eieren half hard gekookt
1 eetlepel harissa pasta (bij de toko te koop)
olijfolie
scheutje citroensap
peper uit de molen.
Bereidingswijze
Doe een scheutje olie in de pan. Kneus het teentje knoflook.
Snijd de boterhammen in blokjes. Doe een scheutje olie in de pan. Bak hierin de knoflook voor een minuut. Voeg het brood toe en laat op een laag vuur knapperig en bruin worden. Regelmatig even omschudden om verbranden te voorkomen.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 6-8 minuten beetgaar. Giet de bonen af en spoel ze af met koud water.
Kook de eieren in kokend water in ongeveer 6-7 minuten half hard. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd ze in vieren.
Snijd de sjalot in hele dunne ringen. Was de sla en laat goed uitlekken. Snijd de olijven in plakjes. Snijd de paprika in reepjes.
Voor de dressing doe je een eetlepel harissa, een eetlepel olie en een scheutje citroensap in een kommetje en meng je alles goed door elkaar.
Doe de sla, sjalot, paprika, olijven, stukjes brood en sperziebonen in een kom. Voeg een beetje olijfolie toe met wat peper. Hussel alles goed door elkaar en verdeel over twee borden.
Breek de makreel in stukjes en verdeel over de salade. Verdeel hierover de stukjes ei. Schep flink wat van de dressing over de salade. Doe eventueel nog wat peper uit de molen over de salade.
Eet smakelijk!