Risotto met rode bietjes
Ingrediënten
voor 2 personen
175 gram risotto rijst
700 ml groentebouillon (warm)
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje gesnipperd
100 ml rode wijn
½ theelepel gedroogde tijm
2-3 eetlepels kruidenroomkaas
300 gram gekookte rode bietjes
Bereidingswijze
Rasp de bietjes met een grove rasp, of snijd ze in kleine
blokjes.
Doe de olie in de pan en fruit hierin op een laag vuur het
sjalotje. Voeg de rijst toe en fruit mee
tot de korrels glazig zijn. Regelmatig voorzichtig omscheppen. Voeg de rode
wijn toe en laat indampen. Voeg 1-2 soeplepels bouillon toe. Roer even om en
voeg weer nieuwe bouillon toe, wanneer het vocht door de rijstkorrels is
opgenomen. Voeg vocht toe, totdat de rijst gaar is. Roer de kruidenroomkaas
door de rijst en voeg als laatste de bietjes toe. Laat ze nog voor 2-3 minuten
warm worden in de rijst.
Meteen serveren.
Eet smakelijk!
Tip: Deze risotto is ook lekker met een stukje vis,
bijvoorbeeld zeebaars filet.