Pizza met gegrilde groenten

Ingrediënten

voor 4 pizza's

1 pak mix voor pizzadeeg (500 gram)

beleg voor de pizza

1 pak gezeefde tomaten

1 teentje knoflook

handje basilicum

groene asperges

rode paprika

courgette

champignons

of restjes groente naar keuze

blauwe schimmelkaas of zachte geitenkaas

olijfolie

Overige benodigdheden

staafmixer

grillpan

Bereidingswijze

Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat het deeg even rusten. Je kunt het deeg een paar uur van te voren maken.
Wanneer je maar 1 pizza wilt maken, kun je het overige deeg per portie invriezen.

Snijd de courgette en champignons in plakjes. Halveer deasperges over de lengte.

Snijd de paprika in dunne repen.

Verhit de grillpan. Besprenkel de groenten met een beetje
olie en grill ze in porties aan beide kanten in de grillpan.

Snijd de knoflook in plakjes. Doe de gezeefde tomaten samen
met de knoflook en basilicum in een hoge kom en meng alles goed door elkaar
m.b.v. en staafmixer.

Rol het deeg uit, zelf houd ik van een dunne bodem. Leg de deegplak
op een ingevette bakplaat.

Verdeel een beetje van de saus over de pizza en leg hierop
de gegrilde groenten. Verdeel de kaas naar smaak over de pizza.

Bkl de pizza in ongeveer 15-20 minuten in de oven op 2300
C. De kaas moet zijn gesmolten en de bodem lekker krokant.

Eet smakelijk!


Contacteer ons