Pittige garnalen

Ingrediënten

voor 2 personen

voor de bamboe

2 cm gember geraspt

2 teentjes knoflook geraspt

1 theelepel djinten

1 theelepel fenegriekzaad

1 theelepel mosterdzaad

1 theelepel ketoembar (korianderzaad)

½ theelepel chilipoeder

½ theelepel kurkuma

1 theelepel grof zeezout

1 ui gesnipperd

overige ingrediënten

½ blik tomatenblokjes

50- 75 gram gemalen kokos

300 gram garnalen ontdooid

2 theelepels keukentamarinde

olie om te bakken

Bereidingswijze

Bak de garnalen in een beetje olie bijna gaar en schep ze uit de pan. Zet even opzij.

Meng alle ingrediënten van de bamboe door elkaar. Doe een scheutje olie in de pan en bak hierin de bamboe op een laag vuur. Voeg naar 5 minuten de tomaten toe. Voeg na ongeveer 3 minuten de garnalen, tamarinde en gemalen kokos toe en schep goed door. Pas op dat de garnalen niet te lang op staan, anders worden ze taai.

Direct serveren, lekker met witte rijst.

Eet smakelijk!



Contacteer ons