Pittige garnalen
Ingrediënten
voor 2 personen
voor de bamboe
2 cm gember geraspt
2 teentjes knoflook geraspt
1 theelepel djinten
1 theelepel fenegriekzaad
1 theelepel mosterdzaad
1 theelepel ketoembar (korianderzaad)
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel kurkuma
1 theelepel grof zeezout
1 ui gesnipperd
overige ingrediënten
½ blik tomatenblokjes
50- 75 gram gemalen kokos
300 gram garnalen ontdooid
2 theelepels keukentamarinde
olie om te bakken
Bereidingswijze
Bak de garnalen in een beetje olie bijna gaar en schep ze uit de pan. Zet even opzij.
Meng alle ingrediënten van de bamboe door elkaar. Doe een scheutje olie in de pan en bak hierin de bamboe op een laag vuur. Voeg naar 5 minuten de tomaten toe. Voeg na ongeveer 3 minuten de garnalen, tamarinde en gemalen kokos toe en schep goed door. Pas op dat de garnalen niet te lang op staan, anders worden ze taai.
Direct serveren, lekker met witte rijst.
Eet smakelijk!