Pasta met zeevruchten
Ingrediënten
per persoon
100 gram pasta naar keuze
150 gram zeevruchten
(of mosselen, kokkels, garnalen, inktvis naar keuze)
partje citroen
voor de saus
(voor 4 porties)
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook in plakjes
1 venkelknol in dunne ringen
1 rode peper in plakjes
scheut witte wijn
1 theelepel venkelzaad
plukje saffraan
1 blik tomatenblokjes
3 eetlepels zongedroogde tomaatjes fijngesneden
peper en zout uit de molen
olie om tebakken
Overige benodigdheden
staafmixer
Bereidingswijze
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
De saus:
Je kunt de saus een dag van te voren maken en bewaren in de koelkast. Wanneer je teveel saus hebt, kun je die prima invriezen.
Wanneer je de saus invriest, doe je dit zonder de zeevruchten toe te voegen.
Doe een scheutje olie in de pan en bak hierin, op een matig vuur, de ui, knoflook, venkel en peper voor ongeveer 3 minuten. Roer regelmatig om, om aanbranden te voorkomen.
Voeg een scheutje witte wijn toe en laat sudderen voor ongeveer 3 minuten.
Voeg vervolgens de venkelzaadjes, saffraan, zongedroogde tomaatjes en tomatenblokjes toe, met een beetje peper en zout. Laat alles sudderen voor ongeveer 10 minuten. Je kunt eventueel een klein scheutje water toevoegen.
Haal de pan van het vuur en pureer met behulp van een staafmixer tot een gladde saus. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout.
Zet de pan weer terug op het vuur. Voeg de zeevruchten aan de saus toe en laat kort doorwarmen. Verdeel de pasta over de borden en verdeel de saus hierover.
Lekker met een partje citroen en eventueel wat Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!