Pasta met Paddenstoelen
Ingrediënten
voor 4 personen
400 gram pasta (naar keuze)
500 gram paddenstoelen, schoongemaakt
250 gram mager spek (reepjes)
1 teen knoflook fijngehakt
2 sjalotten gesnipperd
½ theelepel tijm
½ theelepel
oregano
1 deciliter witte wijn
1 kuipje roomkaas met kruiden
3 eetlepels crème fraîche
2 lente uitjes in ringen
peper en zout uit de molen
olie om te bakken
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe een scheutje olie in de pan en fruit bak hierin de spekblokjes, knoflook en sjalotjes voor ongeveer 3-4 minuten. Schep regelmatig om.
Voeg de paddenstoelen, tijm en oregano toe en bak voor ongeveer 3 minuten. Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg als laatste de roomkaas en de crème fraîche toe. Proef en voeg peper en zout toe naar smaak en de lente uitjes.
Laat de saus niet te lang op staan. De paddenstoelen moeten gaar zijn, maar niet te zacht worden.
Meteen serveren.
Eet smakelijk!