Omelet met groenten en saus (Foe Yong Hai)
Ingrediënten
per persoon
2-3 eieren
150 gram groenten fijngesneden
½-1 theelepel 5-spices kruiden
1 theelepel suiker
peper en zout
(evt. wat krabvlees uit blik)
olie om te bakken
saus (per persoon)
4 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel ketjap
2 eetlepels gembersiroop
1-2 eetlepels witte wijn azijn
¼- ½ theelepel sambal
¼ theelepel gemberpoeder
Bereidingswijze
Voor dit recept kun je allerlei verschillende groenten gebruiken. Kijk wat je nog over hebt in de koelkast. Zelf heb ik dit keer wortel, ui, champignons en bamboescheuten (uit blik) gebruikt. Kluts de eieren
met de 5-spices, peper, zout en suiker door elkaar. Voeg de groenten toe en roer goed door. Voeg eventueel ook wat krabvlees (uitgelekt) toe.
Doe een scheutje olie in de pan en voeg het eimengsel toe. Laat op een laag vuur bakken. Wanneer de onderkant mooi goudbruin is en de bovenkant gestold, draai je het ei voorzichtig om. Nog even aan de andere kant goudbruin laten worden.
Doe ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en verwarm, al roerend, op laag vuur. Voeg naar smaak eventueel wat extra sambal of wat suiker toe. Is de saus te dik, voeg dan 1-2 eetlepels water
toe.
Meteen serveren. Ook lekker met wat witte rijst erbij.
Eet smakelijk!