Naanbrood

Ingrediënten

(voor 12-16 broodjes)

450 gram bloem

1 zakje gedroogde gist

1 theelepel suiker

120 ml melk

½ theelepel zout

1 theelepel bakpoeder

2-3 eetlepels yoghurt

1 eetlepel olie

roomboter of ghee

Overige benodigdheden

grillpan

deegroller

kwastje

keukenmachine

Bereidingswijze

Warm de melk iets opin een pan of magnetron, de melk moet lauw zijn. Voeg de suiker en gist toe enlaat alles oplossen.

Doe de bloem met hetzout en het bakpoeder in de kom van de keukenmachine. Voeg het melk/ gistmengseltoe, samen met de yoghurt en de eetlepel olie. Mix voor een paar minuten zodater een zacht, elastisch deeg ontstaat. Eventueel nog een paar minuten met dehanden door kneden bevordert de soepelheid van het deeg en zal heteindresultaat ten goede komen.

Doe het deeg in eeningevette kom en dek af. Laat het deeg nu rusten, Zelf laat ik het altijd 2 uurstaan.

Haal een stukje tergrootte van ongeveer een pingpongbal van het deeg af. Rol op een met bloembestoven werkblad uit tot een ovaal. Wil je grotere broodjes, dan neem je ietsmeer deeg per broodje.

Laat de boter langzaamsmelten (pan of magnetron). Het moet net gesmolten zijn en mag dus niet te heetworden of verkleuren. Smeer één zijde van het deeg lichtjes met boter in.

Verhit een grillpan enleg het broodje, met de beboterde zijde in de pan. Smeer nu ook de bovenkantvan het broodje met boter in. Bak de broodjes één voor één (soms passen er tweetegelijk in de pan) aan beide zijden, ongeveer twee minuten per kant. Dit isafhankelijk van de hitte. Je zult zien dat de broodjes iets opbollen. Zorg voorvoldoende ventilatie in de keuken, want tijdens het bakken kan de pan flinkgaan walmen.

Je kunt deze broodjesprima invriezen. Tevens kun je aan het deeg naar smaak wat gesneden groene peperringen,komijnzaad, uienpoeder, of wat je maar lekker vindt, toevoegen. Voeg de pepersper bolletje toe en rol vervolgens voorzichtig uit. Zelf draai ik het deegtijdens het uitrollen een paar keer om.

Heerlijk met eenheerlijke Indiase Curry zoals Tikka Masala of pittig rundvlees.

Eet smakelijk!


Contacteer ons