Mosselen in bier
Ingrediënten
voor 2 personen
1 bak mosselen van 2 kilo
1 zakje soepgroenten
1 flesje bier
Overige benodigdheden
1 grote (mossel)pan
Bereidingswijze
Het handigste is om de mosselen in twee keer te bereiden. Het is zo gebeurd en je hebt even de tijd om de eerste portie te laten zakken.
Was de mosselen in een bak koud water. Kapotte mosselen en mosselen die open blijven staan gooi je weg.
Doe de mosselen in de pan. Voeg de soepgroenten toe (de helft wanneer je in twee keer gaat bereiden) en de inhoud van het flesje bier (of de helft).
Doe de deksel op de pan en zet de pan op een hoog vuur. Zodra de mosselen beginnen te koken zal de deksel wat omhoog komen. Schud de mosselen op dat moment om en zet weer terug op het vuur. Doe dit in totaal ongeveer 3 keer. Kijk even of de schelpen mooi open zijn. Wanneer de schelpen open zijn, zijn ze gaar. Meteen in de pan serveren met sausjes naar keuze.
Lekker met stokbrood of met friet.
Eet smakelijk!