Maaltijdsalade met geitenkaas en pastinaak chips
ingrediënten
voor 2 personen
75 gram snijbiet
½ (Cantaloupe) meloen
30 losse druiven
4 eetlepels bosbessen (diepvries)
2 eetlepels granaatappelpitjes (diepvries)
150 gram zachte geitenkaas
10 plakjes rauwe ham
1 pastinaak
olie om te frituren
Bereidingswijze
Laat de bosbessen ontdooien in een schaaltje. Laat de granaatappelpitjes ontdooien in een ander schaaltje. Maak de meloen schoon en snijd in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
Schil de pastinaak rondom met een dunschiller en gooi de bruine schillen weg. Maak nu met de dunschiller mooie lange slierten, draai de pastinaak regelmatig rond. Verhit een laagje olie in een pan en frituur in porties de pastinaak slierten. Laat uitlekken op keukenpapier. Strooi er eventueel wat zout uit de molen overheen.
De salade kan nu worden opgebouwd. Neem een diep bord en verdeel hierover de snijbiet. Hier bovenop verdeel je achtereenvolgens de meloen, druiven, blauwe bessen, geitenkaas (in stukjes), rauwe ham en
granaatappel pitjes. Garneer met de pastinaak chips.
Deze salade heeft in principe geen dressing nodig, besprenkel eventueel met een beetje honing.
Lekker met een warm ciabatta broodje met boter.
Of maak eens zoete aardappel frietjes in de oven. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne frietjes. Besprenkel de frietjes met een klein beetje olie. Verspreid de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 1800 C en bak de frieten in ongeveer 30 minuten (tussendoor even keren).
Eet smakelijk!