Lasagne met gehakt en groenten
Ingrediënten
voor 4 porties
500 gram rundergehakt
gehaktkruiden
Italiaanse kruiden
500 gram Italiaanse roerbakgroenten
500 gram gezeefde tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
30 zwarte olijven fijngehakt
olie om te bakken
2 bollen mozzarella
25 gram boter
25 gram bloem
350 ml melk
nootmuskaat
peper en zout
150 gram gemalen kaas
Overige benodigdheden
1 ovenschaal
Bereidingswijze
Gehaktsaus
Kruid het gehakt naar smaak. doe een scheutje olie in de pan en rul hierin het gehakt gaar. Voeg de tomatenpuree toe en laat een minuut meebakken. Voeg de roerbakgroenten toe en laat, al omscheppend, voor 3 minuten meebakken. Voeg de gezeefde tomaten, olijven en ongeveer een eetlepel van de
Italiaanse kruiden toe. Schep alles goed door elkaar en laat de saus op een laag vuur voor ongeveer 10 minuten sudderen.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
Bechamelsaus
Smelt 25 gram boter in de pan, de boter mag niet bruin worden. Roer vervolgens de bloem met een garde door de boter. Voeg de helft van de melk toe en roer goed door. Er mogen geen klontjes ontstaan. Blijf roeren en voeg de rest van de melk toe. Voeg naar smaak nootmuskaat, peper en zout toe.
Het bouwen van de laagjes
Vet de ovenschaal in. Begin met een laagje gehaktsaus. Leg hierop een laag lasagnevellen. Hierop weer een laag gehakt. Bedek de gehakt laag met de mozzarella en leg hierop weer een laag lasagnevellen. Maak in totaal 3 lagen vellen en eindig met een laafje gehakt. Verdeel de bechamelsaus over lasagne en bestrooi royaal met de gemalen kaas.
Bak de lasagne in 30 minuten op 1900 C in de oven. Laat 10 minuten iets afkoelen, voordat je hem verdeelt over de borden.
Je kunt de lasagne van te voren klaar maken en per portie opwarmen in de magnetron.
De lasagne kan ook prima worden ingevroren.
Eet smakelijk!