Lasagne met gehakt en groenten

Ingrediënten

voor 4 porties

500 gram rundergehakt

gehaktkruiden

Italiaanse kruiden

500 gram Italiaanse roerbakgroenten

500 gram gezeefde tomaten

1 klein blikje tomatenpuree

30 zwarte olijven fijngehakt

olie om te bakken

2 bollen mozzarella

25 gram boter

25 gram bloem

350 ml melk

nootmuskaat

peper en zout

150 gram gemalen kaas

Overige benodigdheden

1 ovenschaal

Bereidingswijze

Gehaktsaus

Kruid het gehakt naar smaak. doe een scheutje olie in de pan en rul hierin het gehakt gaar. Voeg de tomatenpuree toe en laat een minuut meebakken. Voeg de roerbakgroenten toe en laat, al omscheppend, voor 3 minuten meebakken. Voeg de gezeefde tomaten, olijven en ongeveer een eetlepel van de
Italiaanse kruiden toe. Schep alles goed door elkaar en laat de saus op een laag vuur voor ongeveer 10 minuten sudderen.

Snijd de mozzarella in dunne plakjes.

Bechamelsaus

Smelt 25 gram boter in de pan, de boter mag niet bruin worden. Roer vervolgens de bloem met een garde door de boter. Voeg de helft van de melk toe en roer goed door. Er mogen geen klontjes ontstaan. Blijf roeren en voeg de rest van de melk toe. Voeg naar smaak nootmuskaat, peper en zout toe.

Het bouwen van de laagjes

Vet de ovenschaal in. Begin met een laagje gehaktsaus. Leg hierop een laag lasagnevellen. Hierop weer een laag gehakt. Bedek de gehakt laag met de mozzarella en leg hierop weer een laag lasagnevellen. Maak in totaal 3 lagen vellen en eindig met een laafje gehakt. Verdeel de bechamelsaus over lasagne en bestrooi royaal met de gemalen kaas.

Bak de lasagne in 30 minuten op 1900 C in de oven. Laat 10 minuten iets afkoelen, voordat je hem verdeelt over de borden.

Je kunt de lasagne van te voren klaar maken en per portie opwarmen in de magnetron.

De lasagne kan ook prima worden ingevroren.

Eet smakelijk!


Contacteer ons